Give Up? NEVER !


Assalamualaikum :3 

//19.12.2012// merupakan tarikh keramat bagi batch 97's. Maklumlah, result PMR nak keluar. Tapi, walau macam mane pon kita gelisah, susah hati, takut untuk ambil result tuu, dah tak berguna. Sebab, ketentuan telah ditetapkan olehNya :)

Jujur, nad memang tak boleh nak tidur waktu malam //18.12.2012//. Macam-macam soalan nad tanya pada kakak dan sepupu nad. "Nak pakai baju ape yer?", "Pegy pukul berape?", "Nak bawak parents tak?", "Kalau result tak bagus macam mane?". Nasib baik dieorang faham perasaan nad. Kalau tak, dah kene pelempang. Mak nad cakap, tak apa. Yang penting lulus. Nad punya risau tuu sampai mimpi nad dapat 4A 4B. Haha, langsung tak boleh tidur.

Akhirnya, result pon keluar pada //19.12.2012// tuu. Dengan kekuatan mental nad dan sokongan family, nad pon pergi ke sekolah dengan ayah, kakak, adik dan sepupu nad, Alin. Memang jantung tuu rase macam nak tercabut, tapi kene beranikan diri. Alhamdulillah, berkat nad belajar selama 3 tahun di SMK Kempas serta dorongan keluarga dan rakan, nad dapat 6A 2B. Jyeahhh! Walaupun bukan 8A, nad terima dengan redha.

Mula laa, kawan-kawan nad tanyer dapat berape. Kat facebook nya lain, dekat twitternya lain. Apa lagi yang hantar mesej dan cakap depan. Terima kasih kepada semua yang bertanya pada nad. Yang bestnya, nad dapat hadiah. Haha, sepupu nad, Kak Mira kasi novel. Makcik nad, Cik Anum kasi RM 30. Katanya " 6A kan? 1A RM 5". Mak dan ayah nad pon ade kasi hadiah. My family betul-betul ambil berat tentang nad. That why, nad tak penah rasa sedih walaupun dapat 6A. Family always better than other people :)

Akhir sekali, TAHNIAH pada kawan-kawan nad yang dapat 8A dan 7A. My beloved brother, Aris Saifullah pon dapat result yang bagus. My bestfriend, Nur Amrina dapat 7A. And my whole classmate, 3 Arif/Amanah/Argon dapat result yang bagus. Tahniah korang. Bagi yang tak dapat result seperti yang diharapakan, jangan bersedih. Mungkin rezeki kita nak dapat result bagus ada waktu kita ambil SPM?. Cuma satu jerk nad nak cakap. If we fail once, doesn't mean we will fail forever.

Akhirnya, hidup nad sebagai calon PMR, dah tamat. Kene fokus untuk SPM pulak. Wish me luck :D 

P/S : Aris dah tubuhkan Geng R4 macam dalam cerita "Bersemi di Putih Abu-Abu". Aris sebagai Alex, Farhan sebagai Billy, Acap sebagai Julian dan Zaki sebagai Leo. Syuhada akan jadi Luna, pacar alex dan Nad akan jadi Laura, pacar billy. Bhahahah, Aris boleh jadi director! 
#BUKAN BETUL, CUMA BERGURAU#

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...